Wednesday, April 21, 2010

2 vs 1.....

0 ulasan@maki hamun
assalamualaikum....hye u all...da lame xupdate blog ni...last post tu pn psl b.i.g.. tu pn xcerita panjang kt korang..penat gler taw b.i.g....kali ni post psl 2 vs 1..korang mesti tertanya2 kn knape title post aku sebegini???ni luahan hati aku..apa yg aku rasa *sambil berkerut kening*...mcm ni..alkisah.....ade 2 owg jejaka...yg telah tambat hati aku ni....sorang A name ye,,aku couple ngn ye sejak aku form 5 ujung tahun *sambil garu2 kpala*..aku rase mase tu tahun 2007..then..kte owg break mase bln 5 tahun 2009..sbb nye..aku da tawar hati ngn ye..aku tersuka kt sowang dak ni..name ye B...ye tu mula2 abg angkat aku..aku knal ye sejak aku form 2..that time tahun 2004..kte owg knal kt ym chat room..ye da matang *sensitip guna ayat da tua*..umur ye awal 30 an..kte owg menjalinkan bibit2 kemesraan sejak aku form 3..tp kte owg lost contact *actually xlost pn tp ye avoid diri dr aku* tanpa sebab..aku sadis time tu...that time aku menjanda..then br couple ngn A tu pn nk lupakan si B...pada suatu hari...setelah beberapa tahun xcontact aku *adalah 3 tahun*...tibe2 ada call.aku menjerit kt surau *time tu ade usrah (kump perbincangan pasal agama)*...giler la aku..aku happy sgt...rupanya B call...ye saje je tnya khabar aku *walaupun aku dgr citer ye da tunang la ape la*..aku terharu sgt..then...aku mula berubah hati ngn A *jahat gler aku*...ade sebab aku tgl kn A n ade sbb aku pilih B...A ni sowang budak-budak..sebaya ngn aku tp ye muda dr aku *mak dia beranak lambat*..ye xmatang..dengar ckp aku je *mcm mana nk jd ketua keluarga nnt kalau xpandai nk meimpin?*..slow..kebudak-budakan..suka aktiviti xberfaedah *merempit.maybe zaman muda dia lg kot.mane taw nnt da tua br sedar*..yg B ni lak aku pilih cuz dia matang..always marah2 aku sampai maki hamun *tp jiwa aku kental*..maybe sebab aku ni xbetol n ye nk bimbing aku kot *aku slalu skt kn ati ye.lawan ckp ye.n aku ni sowang yg kalut dlu.sekarang ni dah xkalut ag.steady.cool.ni sume tnjuk ajar B.tnjuk ajar ku sipu (nyanyi ala2 mentor)*..ye ni bermatlamat..da kije.terjamin sket mase depan aku..ye ni pandai motivasi aku..if aku nk wat jahat ye mesti tegur n nasihat kn aku..if A ni kalau aku ajak wat menda jahat pun ye join skali..n kebaikan A lak..ye ni baik..caring *pernah jg aku kt hospital.after lost contact ngn B gak *kali ke brapa ntahlost contact*,B contact balik time aku nazak kt hosp *maybe gerak ati B terhadap aku kuat.ye bg aku smangat time tu walaupn aku xley ckp.xley nafas.ye suh aku letak hp kt tepi telinga supaya ley dgr nafas aku.dlm ati aku kata 'syg gak ko kt aku.bestnyer'.walaupun nga nazak sempat ag nk cintan*..knape aku nazak??mase tu pam jantung xfungsi.aku nye nadi 6 detik seminit*..A ni romantik gak..selalu wat surprise kt aku..wat aku tersenyum *mula la terkeluar semua braces aku*..A slalu teman aku shopping..byk masa utk aku...if B lak..kebaikan ye..ye matang..ye suka nasihat ak..suka bimbing aku *ade ciri2 ketua keluarga*..ye jarang wat surprise tp sekali wat surprise memang surprise gler *ley wat aku gila bayang*..B ni xcaring seperti A *B ambil la berat psl aku gak tp ye suh aku wat sumer sendiri,ini bermakna ye ajar aku hidup berdikari agar lebih matang*..B ni xromantik..langsung xromantik *ade ke lupa bday aku.wish lambat lak tu.pastu tnya aku ley x bagi bunga mati kt u???*..B ni kelakar sebenarnya!!!!!!!!if aku ngn A mmg happy..seronok je taw..tp takot tersasar dari landasan kereta api...if aku ngn B mmg perit kena tengking dgn sikap tegas dia n panas baran ye yg slalu marah aku..tp B ni menjamin masa depan aku..ley guide aku..so..aku pn xtaw nk pilih mana 1??skang ni aku berkawan ngn sumer owg..tetapi mom aku pesan...jgn bg harapan kt die owg....

Sunday, April 18, 2010

i'm back....

0 ulasan@maki hamun
holla~
hey guys...i'm juz back from b.i.g stand for bina insan guru.....
hm...my skin is burn...itam gelap..malu...da mcm owg asli..nangoi...
malunye nk kuar....malu nk hadapi dgn owg ramai....
ni da kureng keyakinan diri ni..iskh2.....
korang ada tips x mcm mane nk putihkan kulit balik??

Saturday, April 10, 2010

1st follower

0 ulasan@maki hamun
to ilham husna.....u r my 1st follower...i'm glad with u...owh my rumate..thanx cuz follow me....promote my blog yeah...tq!!!!!!!!!!!

Friday, April 9, 2010

buta it...

1 ulasan@maki hamun
hye...mesti korang pening tgk blog aku ni kn...nape la sampai ade 2 ost yg same...ntah lah labu, labi pn xpaham la....pelik2 je...ni aku amek template kt btemplate la ni..tu yg pelik..tp cute..xmcm blog owg lain..hodoh..wakakaa...kutok owg je kije aku ni...aku ni buta it sket..xtaw nk adjust mcm ne..korang taw x nk adjust??ajar la aku ni..da la buta it..buta english..lembab sket..aku java..mane paham english ni..comment2 la template br aku ni k...

2nd baby....

0 ulasan@maki hamun
hye all..n assalamualaikum 4 muslim..this is my 2nd blog actually...as i told on my profile that my 1st blog is full on annoying stories..so i decided to born the 2nd blog..yeah...today is born day of my 2nd blog..i hope u all enjoy when read it..n drop ur comments n b my follower..surely i will b ur follower back..now i'm waiting for my 1st follower..

Wednesday, April 21, 2010

2 vs 1.....

assalamualaikum....hye u all...da lame xupdate blog ni...last post tu pn psl b.i.g.. tu pn xcerita panjang kt korang..penat gler taw b.i.g....kali ni post psl 2 vs 1..korang mesti tertanya2 kn knape title post aku sebegini???ni luahan hati aku..apa yg aku rasa *sambil berkerut kening*...mcm ni..alkisah.....ade 2 owg jejaka...yg telah tambat hati aku ni....sorang A name ye,,aku couple ngn ye sejak aku form 5 ujung tahun *sambil garu2 kpala*..aku rase mase tu tahun 2007..then..kte owg break mase bln 5 tahun 2009..sbb nye..aku da tawar hati ngn ye..aku tersuka kt sowang dak ni..name ye B...ye tu mula2 abg angkat aku..aku knal ye sejak aku form 2..that time tahun 2004..kte owg knal kt ym chat room..ye da matang *sensitip guna ayat da tua*..umur ye awal 30 an..kte owg menjalinkan bibit2 kemesraan sejak aku form 3..tp kte owg lost contact *actually xlost pn tp ye avoid diri dr aku* tanpa sebab..aku sadis time tu...that time aku menjanda..then br couple ngn A tu pn nk lupakan si B...pada suatu hari...setelah beberapa tahun xcontact aku *adalah 3 tahun*...tibe2 ada call.aku menjerit kt surau *time tu ade usrah (kump perbincangan pasal agama)*...giler la aku..aku happy sgt...rupanya B call...ye saje je tnya khabar aku *walaupun aku dgr citer ye da tunang la ape la*..aku terharu sgt..then...aku mula berubah hati ngn A *jahat gler aku*...ade sebab aku tgl kn A n ade sbb aku pilih B...A ni sowang budak-budak..sebaya ngn aku tp ye muda dr aku *mak dia beranak lambat*..ye xmatang..dengar ckp aku je *mcm mana nk jd ketua keluarga nnt kalau xpandai nk meimpin?*..slow..kebudak-budakan..suka aktiviti xberfaedah *merempit.maybe zaman muda dia lg kot.mane taw nnt da tua br sedar*..yg B ni lak aku pilih cuz dia matang..always marah2 aku sampai maki hamun *tp jiwa aku kental*..maybe sebab aku ni xbetol n ye nk bimbing aku kot *aku slalu skt kn ati ye.lawan ckp ye.n aku ni sowang yg kalut dlu.sekarang ni dah xkalut ag.steady.cool.ni sume tnjuk ajar B.tnjuk ajar ku sipu (nyanyi ala2 mentor)*..ye ni bermatlamat..da kije.terjamin sket mase depan aku..ye ni pandai motivasi aku..if aku nk wat jahat ye mesti tegur n nasihat kn aku..if A ni kalau aku ajak wat menda jahat pun ye join skali..n kebaikan A lak..ye ni baik..caring *pernah jg aku kt hospital.after lost contact ngn B gak *kali ke brapa ntahlost contact*,B contact balik time aku nazak kt hosp *maybe gerak ati B terhadap aku kuat.ye bg aku smangat time tu walaupn aku xley ckp.xley nafas.ye suh aku letak hp kt tepi telinga supaya ley dgr nafas aku.dlm ati aku kata 'syg gak ko kt aku.bestnyer'.walaupun nga nazak sempat ag nk cintan*..knape aku nazak??mase tu pam jantung xfungsi.aku nye nadi 6 detik seminit*..A ni romantik gak..selalu wat surprise kt aku..wat aku tersenyum *mula la terkeluar semua braces aku*..A slalu teman aku shopping..byk masa utk aku...if B lak..kebaikan ye..ye matang..ye suka nasihat ak..suka bimbing aku *ade ciri2 ketua keluarga*..ye jarang wat surprise tp sekali wat surprise memang surprise gler *ley wat aku gila bayang*..B ni xcaring seperti A *B ambil la berat psl aku gak tp ye suh aku wat sumer sendiri,ini bermakna ye ajar aku hidup berdikari agar lebih matang*..B ni xromantik..langsung xromantik *ade ke lupa bday aku.wish lambat lak tu.pastu tnya aku ley x bagi bunga mati kt u???*..B ni kelakar sebenarnya!!!!!!!!if aku ngn A mmg happy..seronok je taw..tp takot tersasar dari landasan kereta api...if aku ngn B mmg perit kena tengking dgn sikap tegas dia n panas baran ye yg slalu marah aku..tp B ni menjamin masa depan aku..ley guide aku..so..aku pn xtaw nk pilih mana 1??skang ni aku berkawan ngn sumer owg..tetapi mom aku pesan...jgn bg harapan kt die owg....

Sunday, April 18, 2010

i'm back....

holla~
hey guys...i'm juz back from b.i.g stand for bina insan guru.....
hm...my skin is burn...itam gelap..malu...da mcm owg asli..nangoi...
malunye nk kuar....malu nk hadapi dgn owg ramai....
ni da kureng keyakinan diri ni..iskh2.....
korang ada tips x mcm mane nk putihkan kulit balik??

Saturday, April 10, 2010

1st follower

to ilham husna.....u r my 1st follower...i'm glad with u...owh my rumate..thanx cuz follow me....promote my blog yeah...tq!!!!!!!!!!!

Friday, April 9, 2010

buta it...

hye...mesti korang pening tgk blog aku ni kn...nape la sampai ade 2 ost yg same...ntah lah labu, labi pn xpaham la....pelik2 je...ni aku amek template kt btemplate la ni..tu yg pelik..tp cute..xmcm blog owg lain..hodoh..wakakaa...kutok owg je kije aku ni...aku ni buta it sket..xtaw nk adjust mcm ne..korang taw x nk adjust??ajar la aku ni..da la buta it..buta english..lembab sket..aku java..mane paham english ni..comment2 la template br aku ni k...

2nd baby....

hye all..n assalamualaikum 4 muslim..this is my 2nd blog actually...as i told on my profile that my 1st blog is full on annoying stories..so i decided to born the 2nd blog..yeah...today is born day of my 2nd blog..i hope u all enjoy when read it..n drop ur comments n b my follower..surely i will b ur follower back..now i'm waiting for my 1st follower..
 

the lil heart say..the lil gal write.. Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez